RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Universitatea Harvard va îndepărta legătura din piele umană de pe o carte scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea/ Primul proprietar al cărții, un medic francez, ar fi luat fără consimțământ pielea de la o pacientă decedată 

Universitatea Harvard a anunțat că va elimina legătura realizată din piele umană dintr-o carte din secolul al XIX-lea aflată în biblioteca sa, din cauza „naturii tensionate din punct de vedere etic” a modului în care s-a realizat această legătură neobișnuită.

Cartea, intitulată Des Destinées de l’Ame (sau Destine ale sufletului), a fost păstrată la Biblioteca Houghton a universității încă din anii 1930, dar a atras atenția internațională în 2014, când testele au confirmat că a fost legată în piele umană.

Cu toate acestea, universitatea a declarat că, după „un studiu atent, implicarea părților interesate și luarea în considerare”, va îndepărta legătura de piele și va colabora cu autoritățile pentru a „determina o dispoziție finală respectuoasă a acestor rămășițe umane”, scrie The Guardian.

Cartea a fost scrisă de Arsène Houssaye, un romancier francez, la mijlocul anilor 1880, ca o meditație asupra naturii de a avea un suflet și a vieții după moarte. Primul proprietar al volumului, medicul francez Ludovic Bouland, a legat apoi cartea cu piele umană. Harvard a declarat că Bouland a luat, fără consimțământ, pielea de la o pacientă decedată într-un spital în care lucra.

  

Această istorie tulburătoare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Talibanii, primiţi în Rusia / Moscova cere colaborare și vrea să apară ca un protector al zonei

Redacția

Legea anti-fugari a fostului ministru al Justiției Stelian Ion și a deputatului USR Silviu Dehelean va intra în dezbatere în procedură de urgență, anunță liderul senatorilor USR, Radu Mihail

Redacția

Viteza reformelor Coaliției, din ce în ce mai lentă: cazul legii pensiilor publice

Redacția
Încarcă...