RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre.Ce se întâmplă cu rudele decedaților

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre la spitalele din Bihor, chiar dacă multe dintre ele nici măcar nu au specificat că au acest domeniu de activitate. O spune chiar managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, care avertizează rudele celor decedați să verifice dacă firmele la care apelează au aviz de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre, la spitalele din Bihor
Multe firme de servicii funerare din Bihor preiau cadavre de la morgă, deși au alte domenii de activitate trecute în acte. Managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, spune că a întâlnit cazuri în care reprezentanții acestor firme au venit să ridice trupurile neînsuflețite cu un camion. Unitatea spitalicească pe care o repezintă a emis un comunicat prin care îi avertizează pe cetățeni să apeleze doar la firme care au primit autorizație de la DSP.

„Unele firme din acest domeniu sunt şmechere. Au obiect de activitate potcovirea cailor, dar se ocupă şi de transportarea decedaţilor de la spitale. La noi s-a prezentat o firmă care a vrut să ducă un cadavru cu un camion. Cazul a ajuns în atenţia DSP Bihor, care din acest motiv aminteşte bihorenilor că înainte de a contracta serviciile unei firme din acest domeniu trebuie să verifice în prealabil dacă este autorizată de DSP să desfăşoare o asemenea activitate”, a declarat dr. Gheorghe Carp.

Mai multe scandaluri au izbucnit în ultimii ani, după ce s-a aflat că brancardierii și autopsierii au fost mituiți să anunțe firmele de pompe funebre cu privire la decesele care sunt înregistrate la Spitalul Județean. Managerul unității spitalicești susține că a rezolvat această problemă, dar acum se confruntă cu un nou fenomen, întrucât multe firme nu au autorizație. 

  

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Reprezentanții PSD au explicat pășcănenilor modificările legii pensiilor

Răzvan Grecu

Exercițiu de simulare în caz de incendiu, la Unitatea Militară Muncelu de Sus

Oana Cordoneanu

Vânt puternic în judeţul Iaşi până la ora 23.00 Rafalele pot atinge 65-70 km/h

Redacția
Încarcă...