RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Procesiune religioasă din avion în Rusia: Preoții ruși s-au rugat dintr-un Antonov An-2 pentru ca inundațiile să se oprească

Preoții din Rusia s-au urcat într-un avion și au desfășurat o procesiune religioasă deasupra zonelor afectate de inundațiile masive care au lovit Rusia și s-au rugat ca acestea să se termine, relatează Reuters.

Preoti rusi si o icoana facatoare de minunti in avion, deasupra zonelor inundate din RusiaFoto: Handout / AFP / Profimedia

Patru preoți au survolat zonele inundate din regiunea Kurgan recitând rugăciuni și purtând o icoană a Fecioarei Maria, potrivit unui videoclip difuzat joi de Biserica locală.

  

„Era un zbor planificat al unei aeronave AN-2 pentru a monitoriza inundațiile, dar preoții s-au alăturat la bord, cu o icoană făcătoare de minuni, specialiștilor în situații de urgență”, a spus sursa.

Mitropolitul regiunii Kurkan, Daniil, a declarat că a primit solicitări de la mai mulți locuitori să conducă această procesiune în fața „amenințării inundațiilor”.

„Dacă participăm împreună la această rugăciune comună, dacă arătăm pocăință și milă, atunci vom reduce foarte mult amploarea dezastrului”, a spus Daniil.

Acest sprijin din cer a venit în timp ce președintele Vladimir Putin încă nu a anunțat intenția de a merge acolo, în ciuda gravității dezastrului care a dus la mii de evacuări și proteste împotriva autorităților locale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Şoferii indisciplinaţi ar putea fi pedepsiţi mai aspru, conform unui proiect de lege

Redacția

Monica Gubernat, votată la șefia CNA

Redacția

Spațiile din patrimoniul municipalității bucureștene, inventariate / Viceprimarul Bujduveanu anunță că nu vor mai exista liste secrete și că toate spațiile vor fi scoase spre închiriere în condiții legale

Redacția
Încarcă...