RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce salariu are un pilot de avion în România. Condițiile pentru a ajunge la 100.000 de euro pe an

Salariul unui pilot de avion variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi vechimea acestuia, compania aeriană care îl angajează, rangul în ierarhia piloților, tipul de avion pe care îl pilotează.

Profesia de pilot de avion este captivantă, însă pentru a ajunge la acel nivel, va trebui să parcurgi un proces de instruire pentru a obține licența de pilotaj.

În etapa inițială, vei putea alege între obținerea unei licențe de pilot privat (PPL), licențe de pilot de linie (ATPL) sau licențe de pilot comercial (CPL).

Deși costurile pot porni de la 8.300 de euro, avantajele unei astfel de cariere sunt numeroase și se ridică pe măsură ce depui efort și perseverență. După absolvirea modulelor teoretice și acumularea tuturor orelor de instruire în simulatorul de zbor, vei fi pregătit să treci la pasul următor.

  

Salariul unui pilot de avion variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi vechimea acestuia, compania aeriană care îl angajează, rangul în ierarhia piloților, tipul de avion pe care îl zboară și, nu în ultimul rând, locul de origine al angajatorului, fie că este din Uniunea Europeană sau din afara acesteia, potrivit stirileprotv.ro.

În funcție de numărul de ani de vechime, un pilot cu o experiență îndelungată în cadrul unei companii aeriene poate ajunge să câștige chiar și 100.000 de euro pe an, așa cum se întâmplă în cazul piloților angajați de companii prestigioase precum Lufthansa, Sas Scandinavian, Condor, TUifly, KLM sau Easyjet.

La Tarom, companie aeriană românească, un pilot de avion poate câștiga o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de euro lunar.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Containerele pentru oamenii străzii vor fi relocate săptămâna viitoare!

Iulia Huțanu

Şedinţă de analiză asupra viitorului RAGCL

Ema Roman

Fișa postului îl obliga pe administratorul public Gică Zanet să împiedice furtul de 5 miliarde de lei vechi! Primarul nu l-a reclamat la Poliție! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...